UZAY YOLCULUĞU
İnsanlığın Evreni Keşfinin Kısa Tarihi
“Uzaya yolculuk edemeyen bir uygarlığın varlığını sürdürmesi imkânsızdır.”—Carl Sagan
BİLİM VE BİLİMKURGUNUN İÇ İÇE GEÇTİĞİ OLAĞANÜSTÜ BİR KEŞİF ÇAĞI
Önceden astronotların Dünya’nın yörüngesinde ve Ay’da çektiği fotoğraflar ile Jüpiter gibi uzak gezegenlerin astronomlar tarafından teleskoplar aracılığıyla çekilmiş görüntüleri bulunuyordu. Bunlar, olağanüstü olmalarına rağmen göze hep yabancı ve soyut gelirdi. Ancak her geçen gün uzayın karanlık noktaları biraz daha aydınlığa kavuşuyor. Uzay sanki elinizi uzatsanız ona dokunabilecekmişsiniz gibi somut artık.
Einstein Kitaplığı serisinden Uzay Yolculuğu, uzay biliminin on dokuzuncu yüzyılda Rus roket bilimi öncüsü Konstantin Tsiolkovski’nin ortaya koyduğu fikirlerle doğuşundan Doğu’yla Batı arasındaki Uzay Yarışı’na, Ay yolculuklarının ihtişamı ve gösterişinden Uzay Mekiği programı ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na ve insan kâşiflerin diğer yıldız sistemlerine yolculuk etmesini veya diğer gezegenlerde koloniler kurmasını mümkün kılacak ileriki projelere kadar uzanan bir çağı on kısa dersle özetliyor.
Bulutların ötesine bakmamızı sağlayan şaşırtıcı teknolojiden başlayıp yirmi birinci yüzyılın uzay turizmi gündemine kadar uzanan pek çok konuda meraklı zihinler için uzman liderliğinde bir macera… Çığır açan bilimsel gelişmeler hakkında bilgi edinmek isteyen herkese hitap eden anlaşılabilir üslubu ve temel bilgilerden oluşan zengin içeriğiyle nitelikli bir koleksiyon… Evrenin karanlık yüzünü aydınlatan uzay araştırmalarına açılan bu kapıdan geçmeniz için bir bilim insanı olmanıza gerek yok. Uzay Yolculuğu sizi kapsülün içine atlamaya, kemerinizi bağlayıp yerinize kurulmaya davet ediyor. Hazır olun; insanlığın bir sonraki büyük sıçrayışını gerçekleştirmek üzeresiniz.