YER İLE BİR OTACININ EL KİTABI KİTABIN KAPAK GÖRSELİNİ İNDİR

EMİNE BOYNER

YER İLE BİR OTACININ EL KİTABI

İnsanın Kendisi ve Yeryüzü ile Bağını Hatırlamasına Vesile Olan Alıştırmalar, Araştırmalar, Reçeteler ve Öyküler

Zeytin ağacının hafızasında, karahindibanın direncinde, bir incirin kısa ömründe insanın kendi yabanını bulduğu bir yolculuğa çıkarıyor bizi Emine Boyner. Alıştırmalar, araştırmalar, reçeteler, harmanlar, oyunlar ve öykülerle dolu bir yolculuk.

Otacı, sanatçı ve zanaatkâr Emine Boyner’in kaleminden Yer ile Bir Otacının El Kitabı hem bir doğa kitabı hem bitkilere bir teşekkür hem de doğayla yeniden bağ kurmak isteyenler için şefkatli bir rehber. Doğayı bir “dış dünya” değil, insanın iç sesi olarak dinleyen bir kitap. Bitkilerin ve yeryüzünün bilgeliğini romantikleştirmeden ama büyük bir sevgiyle aktarıyor.

“Şifa aslında hatırlamaktır,” diyor Yer ile Bir Otacının El Kitabı; bu yüzden bir şifa reçetesinden çok, bir ilişki önerisi getiriyor. Modern yaşamın hızında kaybolanlara, analarımızın/atalarımızın gündelik hayatlarındaki doğal bitki bilgisini yeniden hatırlatıyor. Bitkilerle oturmanın, toprakla konuşmanın, bir yaprağa dokunmanın, çocuklarla sofrada şükretmenin, suya teşekkür etmenin bile bir hatırlayış, bir dua, hayatın şiiri olabileceğini gösteriyor.

  • Kategori : 2026 KİTAPLARIKİŞİSEL GELİŞİMYENİ KİTAPLAR
  • Dizi : Kişisel Gelişim
  • Seri : Kişisel Gelişim
  • Özgün Dili : Türkçe
  • Kapak Tasarımı : Kutan Ural
  • Boyutlar : 13,5x21 cm
  • Kapak Türü : Karton Kapak
  • Sayfa Sayısı : 224
  • Basım Tarihi : Mayıs 2026
  • ISBN : 978-625-5835-93-2
  • Barkod No : 9786255835932